Kezdőlap Blog

Húsvéti ünnepi miserend

A nagyböjti szent 40 nap idején készülünk azokra a napokra, amikor azzal találkozunk „Akit szeret a lelkünk” /Énekek éneke 3, 1/.
A nagyhét szertartásai segítenek, hogy a Szent Három Napot lelkigyakorlatként élhessük át:

VIRÁGVASÁRNAP: 8 órakor csendes szentmise. Aki teheti a 9:30 –as ünnepi barkaszentelési szentmisén vegyen részt.

NAGYCSÜTÖRTÖK:
10 órakor krizmaszentelési szentmise Vácott, melyen a résztvevő közel 100 pap megújítja a papszenteléskor tett ígéretét. Ezen a Szentmisén szenteli meg a püspök az év közben használatos olajokat és a krizmát.

18 órakor az Utolsó Vacsora emlékmiséje, ezen a Szentmisén mindenkit hív Jézus a Szentáldozásra.

NAGYPÉNTEK:
17 órakor Keresztút
18 órakor ünnepi nagypénteki liturgia

NAGYSZOMBAT:
Napközben a templom egész nap nyitva szentsír látogatásra

19:30-kor Húsvéti vigília szertartás,

HÚSVÉTVASÁRNAP: 8 órakor és 9:30-kor szentmise – tojásvadászat a plébánia kertben a gyerekeknek, a felnőtteknek ünnepi agapé a plébánián.
HÚSVÉTHÉTFŐN: Csak 8 órakor lesz szentmise.

Tartós élelmiszergyűjtés

Toggle title

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2016. évi körlevele

a nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésről, mely március 6. és 20. között valósul meg templomunkban. Segítsük a Karitász munkáját az 1356-os telefonszám hívásával, mely alkalmanként 500 Ft támogatást jelent.

Hirdetések – 2023. május 21.

 • Májusban a szentmisék előtt a lorettói litániát imádkozzuk.
 • Hétfő este 18.30-tól az egyháztanács tagjaival találkozunk a paplakban. A Biblia-kör kivételesen elmarad.
 • Csütörtökön a megszokott rend szerint lesz a szentségimádás.
 • Péntek délután 16.00-tól az elsőáldozásra készülőkkel találkozunk Verőcén a közösségi házban.
 • Vasárnap köszöntjük nyolcvanadik születésnapja alkalmából Beer Miklós püspök atyát fél 5-től Nagymaroson a plébániakertben. Az erre az alkalomra megjelent Egybeszerettél minket című könyvéről Csáki Tibor atya beszélget majd Miklós atyával. A május 28-i, esti, fél 7-es nagymarosi szentmisén a papi hivatásokért adnak hálát. A zenei szolgálatot Sillye Jenőék adják.
 • Szeretettel buzdítjuk a testvéreket, hogy amennyiben szeretnének jönni, ne felejtsenek el feliratkozni a június 3-ára tervezett egyházközségi buszos kirándulásra. A Győrbe, Apor Vilmos vértanúságának helyére tervezett, négy egyházközséggel közös zarándoklatra a sekrestyében és az interneten is lehet jelentkezni május 28-ig, 3000 forint / fő előleg befizetésével: https://forms.gle/tLvGc5G1xcZ4aWfP8. Internetes jelentkezés esetén, a Verőcei Egyházközség számlájára kérjük az előleg utalását: 11742094-20163154-00000000. Közleménybe a név és “adomány” szó beírását kérjük.
 • Elindult a jelentkezés az idei napközis hittantáborba, melyet július 24-28-a között tartunk. Az jelentkezési információk a hátul kitett lapokon és az interneten is olvashatók. A jelentkezés az alábbi űrlapon történik: https://forms.gle/KiYBVcvBZbyZfReo8

Hirdetések – 2023. május 14.

 • Májusban a szentmisék előtt a lorettói litániát imádkozzuk.
 • Csütörtökön a megszokott rend szerint lesz a szentségimádás.
 • Péntek délután 16.00-tól a tavalyi elsőáldozókkal, mikro-ifisekkel találkozunk Verőcén a közösségi házban.
 • Szombaton van a nagymarosi ifjúsági találkozó. Szeretettel hívjuk a fiatalokat erre az alkalomra.
 • Vasárnap a 9.30-as szentmise után tartjuk a hősök-napi megemlékezést. Mindenkit szeretettel hívunk!
 • Előre hirdetjük, hogy nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntjük Beer Miklós püspök atyát május 28-án, vasárnap fél 5-től Nagymaroson a plébániakertben. Az erre az alkalomra megjelent Egybeszerettél minket című könyvéről Csáki Tibor atya beszélget majd Miklós atyával. A május 28-i, esti, fél 7-es nagymarosi szentmisén a papi hivatásokért adnak hálát. A zenei szolgálatot Sillye Jenőék adják.
 • Előre hirdetjük, hogy az idei napközis hittantábort július 24-28-a között tervezzük. Hamarosan elkészül a jelentkezési lap.
 • Június 3-a szombatra a négy egyházközséggel buszos kirándulást szervezünk Győrbe. Az utazás költsége előreláthatólag 5000,- / fő. A programok között szerepel: szentmise a Győri Székesegyházban, Boldog Apor Vilmos sírjának és a Boldog Apor Vilmos Emlékkiállításnak meglátogatása. A zarándoklatra a sekrestyében és az interneten is lehet jelentkezni május 28-ig, 3000 forint / fő előleg befizetésével: https://forms.gle/tLvGc5G1xcZ4aWfP8. Internetes jelentkezés esetén, a Verőcei Egyházközség számlájára kérjük az előleg utalását: 11742094-20163154-00000000. Közleménybe a név és “adomány” szó beírását kérjük.
 • Május 15-én márianosztrai zarándoklat lesz a szokott rend szerint.

Hirdetések – 2023. május 7.

Májusban a szentmisék előtt a lorettói litániát imádkozzuk.

Hétfő este 18.30-tól bibliakört tartunk a paplakban.

Szerda este 18.30-tól a szentségekre készülő felnőtteknek lesz alkalma Verőcén a közösségi házban.

Csütörtökön a megszokott rend szerint lesz a szentségimádás.

Péntek délután 16.00-tól az elsőáldozásra készülő gyermekekkel találkozunk Verőcén a közösségi házban. 17.00-tól a szülőket is várjuk az alkalomra.

Vasárnap reggel 8.00-kor igeliturgia lesz.

Előre hirdetjük, hogy az idei napközis hittantábort július 24-28-a között tervezzük. Hamarosan elkészül a jelentkezési lap.

Jó előre hirdetjük, hogy június 3-a szombatra a négy egyházközséggel buszos kirándulást szervezünk Győrbe. Az utazás költsége előreláthatólag 5000,- / fő. A programok között szerepel: szentmise a Győri Székesegyházban, Boldog Apor Vilmos sírjának és a Boldog Apor Vilmos Emlékkiállításnak meglátogatása. A négy egyházközséggel közös zarándoklatra a sekrestyében és az interneten is lehet jelentkezni május 28-ig, 3000 forint / fő előleg befizetésével:  https://forms.gle/tLvGc5G1xcZ4aWfP8. Internetes jelentkezés esetén a Verőcei Egyházközség számlájára kérjük az előleg utalását: 11742094-20163154-00000000. Közleménybe a név és „adomány” szó beírását kérjük.

Hirdetések – 2023. április 30.

 • Májusban a szentmisék előtt a lorettói litániát imádkozzuk.
 • Csütörtökön a megszokott rend szerint lesz a szentségimádás.
 • Csütörtök este 18.30-tól az egyháztanács tagjaival találkozunk a paplakban.
 • Péntek délután 16.00-tól a tavalyi elsőáldozókkal, a mikro-ifisekkel találkozunk Verőcén a közösségi házban.
 • Szombaton a mini-ifiseknek, 5-6-os gyerekeknek, lesz alkalma 16.00-tól Verőcén a közösségi házban.
 • Előre hirdetjük, hogy az idei napközis hittantábort július 24-28-a között tervezzük. Hamarosan elkészül a jelentkezési lap.
 • Jó előre hirdetjük, hogy június 3-a szombatra a négy egyházközséggel buszos kirándulást szervezünk Győrbe. Az utazás költsége előreláthatólag 5000,- / fő. A közös zarándoklatra a sekrestyében és az interneten is lehet hamarosan jelentkezni május 28-ig, 3000 forint/fő előleg befizetésével.
 • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új stóladíj-szabást vezetett be 2023. április 1-jétől. Eszerint ezentúl a csendes szentmisékre 2000,- , az orgonás szentmisékre 4000,- Ft adományt lehet adni. A csendes esküvő stóladíja 20 000,- míg az orgonás esküvőé 40 000,-. A temetés teljes díja kántorral együtt 35 000,- Ft. Mindenképp fontos tudnunk, kiváltképp a szentmisékre adott stóladíjjal kapcsolatban, hogy ezek az adományok nem kötelezőek, és egyáltalán nem gond, ha valaki nem tud, vagy a megállapított maximumnál kevesebb adományt tud adni. Amennyiben a temetés vagy esküvő stóladíja okoz gondot, ugyancsak nyugodtan jelezzék a munkatársaknak.
 • Artúr atya elhelyezésével egyházközségeinkben is hangsúlyosabban érezhetjük a paphiányt, amelyet más településeken élő testvéreink már régebb óta tapasztalnak. Sajnos kevesen vagyunk, és mindnyájan le vagyunk terhelve. Amellett, hogy megújult lendülettel imádkozhatunk papi hivatásokért, meg kell értenünk, hogy nem tudjuk fenntartani az eddigi szentmisék számát. Bizonyosan könnyebb volna a szentmisék összevonása, ha a templomaink nagyobb méretűek volnának. Ugyanakkor templomaink szerencsére nincsenek messze egymástól: különösen a verőcei kápolna és a kismarosi templom. Ezért azt a döntést kellett meghoznunk, hogy ezentúl szombat esti szentmise csak Verőcén lesz a kápolnában, vasárnap reggel 8-órai szentmise pedig csak Kismaroson. Ezentúl kb. 3 km-en belül nem 5, hanem csak 4 szentmise lesz egy vasárnap. Jó lehetőség ez arra, hogy a két egyházközség jobban megismerje egymást, és arra is, hogy segítsük azokat, akik csak ebben az időben tudnának szentmisére eljönni és nincs autójuk, vagy nehezen mozognak. Szeretettel várjuk azoknak a feliratkozását, akik a személyszállításban kérnek segítséget valamelyik szentmisére, és azok jelentkezését is, akik szívesen elvisznek másokat. Reméljük, hogy Ráduly Ferenc atya még egy ideig velünk lehet, és így nem kell további szentmiséket összevonni. Nagyon köszönjük a testvérek megértését, és kérjük, imádkozzanak jó papokért és szent papi hivatásokért. Imádságképpen ajánljuk fel annak kellemetlenségét is, hogy nem a legközelebb és nem a legoptimálisabb, általunk megszokott időben van a szentmise.

Hirdetések – 2023. április 9.

 • Hálásan köszönjük mindazok szolgálatát, akik széppé tették közös húsvéti liturgiánkat: a zenei szolgálattevőknek, kántorunknak, az énekkarnak és a gitáros énekkarnak, a templomtakarítóknak, díszítőknek, sekrestyésünknek, a ministránsoknak, felolvasóknak. Folytassuk tovább közös utunkat Isten felé, megújult húsvéti örömben.
 • Húsvét vasárnap reggel 8.00-kor és 9.30-kor is lesz szentmise.
 • Húsvét hétfőn 9.30-kor lesz szentmise.
 • Kedden este a megszokott időben 17.45-kor tartjuk a szentmisét.
 • Csütörtökön a megszokott rend szerint lesz a szentségimádás.
 • Péntek délután 16.00-tól az elsőáldozásra készülő gyermekekkel találkozunk Verőcén a közösségi házban.