Kezdőlap Blog

Húsvéti ünnepi miserend

A nagyböjti szent 40 nap idején készülünk azokra a napokra, amikor azzal találkozunk „Akit szeret a lelkünk” /Énekek éneke 3, 1/.
A nagyhét szertartásai segítenek, hogy a Szent Három Napot lelkigyakorlatként élhessük át:

VIRÁGVASÁRNAP: 8 órakor csendes szentmise. Aki teheti a 9:30 –as ünnepi barkaszentelési szentmisén vegyen részt.

NAGYCSÜTÖRTÖK:
10 órakor krizmaszentelési szentmise Vácott, melyen a résztvevő közel 100 pap megújítja a papszenteléskor tett ígéretét. Ezen a Szentmisén szenteli meg a püspök az év közben használatos olajokat és a krizmát.

18 órakor az Utolsó Vacsora emlékmiséje, ezen a Szentmisén mindenkit hív Jézus a Szentáldozásra.

NAGYPÉNTEK:
17 órakor Keresztút
18 órakor ünnepi nagypénteki liturgia

NAGYSZOMBAT:
Napközben a templom egész nap nyitva szentsír látogatásra

19:30-kor Húsvéti vigília szertartás,

HÚSVÉTVASÁRNAP: 8 órakor és 9:30-kor szentmise – tojásvadászat a plébánia kertben a gyerekeknek, a felnőtteknek ünnepi agapé a plébánián.
HÚSVÉTHÉTFŐN: Csak 8 órakor lesz szentmise.

Tartós élelmiszergyűjtés

Toggle title

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2016. évi körlevele

a nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésről, mely március 6. és 20. között valósul meg templomunkban. Segítsük a Karitász munkáját az 1356-os telefonszám hívásával, mely alkalmanként 500 Ft támogatást jelent.

Hirdetések – 2023. szeptember 24.

Szerda este 18.30-tól a szentségekre készülő felnőttekkel, katekumenekkel találkozunk Verőcen a közösségi házban.

Csütörtökön a szokásos rend szerint lesz a szentségimádás.

Elkezdődött a paplak átalakítása, hogy közösségeink számára még inkább otthonos és alkalmas legyen. Főleg gitáros énekkarunk ennek a megújulásnak a motorja, de mindenkit nagy szeretettel hívunk, hogy kapcsolódjon be ebbe a közös ügybe. Szeptember 30-án, szombaton a szoba aljzatának ásásában, mélyítésében lehet segítséget vállalni, valamint háttér feladatként a dolgozók élelmezése is nagy segítség. A feladatokra egy táblázatban az interneten lehet feliratkozni: Paplak átalakítás – Google Táblázatok Előre is köszönjük a segítségeket!

Szombaton (szeptember 30.) össznépi közös kirándulást tervezünk gyerek és ifjúsági csoportjaink számára. 8.30-kor lesz találkozó Verőcén a vasútállomáson, és a 8.40-es vonattal megyünk Zebegénybe. A kismarosiakkal 8.42-kor ugyanerre a vonatra szállunk fel. A menettérti jegyet mindenkinek egyénileg kellene megvennie. Zebegényből Törökmezőre sétálunk föl, és egy körtúrával ugyan oda érünk vissza. Hazafelé a 15.02-kor Zebegényből induló vonattal 15.16-ra tervezünk visszaérni Kismarosra, és 15.18-ra Verőcére. A kirándulásnak megfelelően öltözzünk, enni-innivalót hozzunk magunkkal.

Szombaton (szept. 30.) a márianosztrai pálosok szervezésében zarándoklat lesz a Toronyaljai Szent Mihály Pálos Kolostorhoz, szentmisével. Részletek a plakáton.

Előre hirdetjük, hogy október 21-e, szombat estére a négy egyházközség számára közös találkozót szervezünk Verőcén a közösségi házban. A találkozó a püspök atya által meghirdetett lelki előkészület része, amellyel Egyházmegyénk alapításának 1000 éves évfordulójára, és a felújítás alatt álló Székesegyház átadására, megszentelésére készülünk. A 18.00-20.00 között tervezett alkalmon imádság, dicsőítés, rövid lelki tanítás, beszélgetés, kötetlen együttlét és szeretetvendégség vár ránk. Nagy szeretettel hívjuk már előre is mind a négy egyházközség minden tagját, családokat és egyedülállókat, fiatalokat és időseket egyaránt, mind a részvételre, mind az előkészítésre.

Előre hirdetjük, hogy október 28. szombatra buszos zarándoklatot szervezünk Pálosszentkútra a pálos Mária kegyhelyre, ahol Temesvári Károly Benedek atya sírját is meglátogatjuk.

Imádságot szeretnénk kérni templomgondnokunkért, Emmer Pista bácsiért, aki kórházba került. Kérjük együtt mihamarabbi felgyógyulását!

Hirdetések – 2023. szeptember 17.

Újraindul a Biblia-kör. Hétfőn este 18.30-kor találkozunk, hogy együtt olvassuk a Szentírást, és Isten igéjével táplálkozzunk. Szeretettel hívunk régi és új tagokat.

Kedden este 18.30-tól az egyháztanács tagjaival találkozunk a paplakban.

Csütörtökön a szokásos rend szerint lesz a szentségimádás.

Fontosnak tartjuk, hogy a hittanos gyerekeknek elsőáldozás után legyen plébániai közössége. Péntek délután 16.00-tól a tavalyi elsőáldozókat, most negyedikeseket (lehetnének nano-ifisek, csak már nem lehet követni :)), és velük egy időben, de külön alkalomra a most ötödikes “mikro-ifiseket” hívjuk Verőcére a közösségi házba. A plébánián használható új helyiségeknek köszönhetően a két közösséggel párhuzamosan is tudunk foglalkozni! Az alkalmak kéthetente lesznek.

A kis-ifisek, most 8-9. osztályosok közössége továbbra is péntek esténként 18.30-tól találkozik a közösségi házban.

Továbbra is szombat este 18.30-tól lesz az ifihittanosok, nagyobb gimnazisták és egyetemisták alkalma, és kéthetente szombaton ugyanebben az időben a 6-7. osztályos korosztállyal (mini-ifisekkel) találkozunk.

A szentségekre készülő felnőttek számára kéthetente szerda esténként 18.30-tól lesz találkozó. Első alkalommal szeptember 27-én szerdán jövünk majd össze Verőcén a közösségi házban.

Előre hirdetjük, hogy október 28. szombatra buszos zarándoklatot szervezünk Pálosszentkútra a pálos Mária-kegyhelyre, ahol Temesvári Károly Benedek atya sírját is meglátogatjuk.

Az „XVII. Ars Sacra Fesztivál” keretén belül pénteken, szeptember 22-én délután 17 órakor a Dunakanyar vonósnégyes játszik a szokolyai református templomban. A koncert ingyenes. Műsoron Mozart, Schubert és Saint-Saens művek hangzanak el.

Hirdetések – 2023. szeptember 10.

 • Csütörtökön a szokásos rend szerint lesz a szentségimádás.
 • Egyházmegyénk életvédő csoportja az életért való csendes kiállásra, imádságra hív mindenkit a “40 nap az életért” kezdeményezés keretében. Aki tud, kapcsolódjon bele ebbe a szép és fontos kezdeményezésbe. Részletek a plakáton.
 • Szeptember 16-án szombaton délelőtt lesz Andódi Anikó és Lászlófi Károly nászmisés esküvője. Örömmel imádkozunk értük.
 • Szeptember 16-17-én lesz a Hétkápolnai búcsú, melynek lelki programjaira mindenkit szeretettel várnak. Részletek a plakáton.
 • Ugyancsak szeptember 16-ára egyházmegyei családos zarándoklatot hirdetnek Szobról Márianosztrára, amelyre szeretettel várják egyházközségeink családjait is. Részletek a plakáton.
 • Előre hirdetjük, hogy október 28. szombatra buszos zarándoklatot szervezünk Pálosszentkútra a pálos Máris-kegyhelyre, ahol Temesvári Károly Benedek atya sírját is meglátogatjuk.

Hirdetések – 2023. szeptember 3.

 • Szeptember 6-án, szerdán 17.30-as kezdettel ingyenes kamarakoncertet ad templomunkban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar 5 vonós művésze. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar fennállásának száz éves jubileumát ünnepeljük 2023-ban. A jeles évforduló alkalmából 100 helyszínen 100 ajándék kamarakoncerttel szeretnének kedveskedni a közönségnek. Nagy öröm számukra, hogy ily módon eljuthatnak Kismarosra is. Műsorunkat, Bach, Vivaldi, Lachner, Massenet és Mozart műveiből válogatták. Az előadás kb. 60 perc, szünet nélkül.
 • Csütörtökön a szokásos rend szerint lesz a szentségimádás.
 • Egyházmegyénk életvédő csoportja az életért való csendes kiállásra, imádságra hív mindenkit a “40 nap az életért” kezdeményezés keretében. Aki tud, kapcsolódjon bele ebbe a szép és fontos kezdeményezésbe. Részletek a plakáton.
 • Szeptember 16-17-én lesz a hétkápolnai búcsú, melynek lelki programjaira mindenkit szeretettel várnak. Részletek a plakáton.
 • Ugyancsak szeptember 16-ára egyházmegyei családos zarándoklatot hirdetnek Szobról Márianosztrára, amelyre szeretettel várják egyházközségeink családjait is. Részletek a plakáton.

Hirdetések – 2023. augusztus 20.

● Csütörtökön a szokásos rend szerint lesz a szentségimádás.

● Szerdán és csütörtökön a mini-ifisekkel, a 6-7-es csapattal tartunk rövid tábort. Imádkozzunk értük!

● Nagyon hasznos és fontos, hogy a keresztény házaspárok családos közösségekhez tartozzanak. Sokan már megtalálták azt a csoportot, amelynek keretében töltődni, növekedni tudnak az egymás és Isten iránti szeretetben, de sokan talán szívesen tartoznának ilyenhez, ha lenne rá lehetőség. Nemcsak egyházközségi, hanem az egyházközséghez kötődően, lelkiségi keretek között is van lehetőség arra, hogy egy házaspár családos közösséghez tartozhasson. Jövő vasárnap, augusztus 27-én a 9.30-as mise után Verőcén a közösségi házban az END (Équipe Notre Dame) családos lelkiséget mutatja be egy kedves házaspár a közösségi házban. Szeretettel várjuk erre a rövid, beszélgetős alkalomra az érdeklődőket!