Kezdőlap Blog

Húsvéti ünnepi miserend

A nagyböjti szent 40 nap idején készülünk azokra a napokra, amikor azzal találkozunk „Akit szeret a lelkünk” /Énekek éneke 3, 1/.
A nagyhét szertartásai segítenek, hogy a Szent Három Napot lelkigyakorlatként élhessük át:

VIRÁGVASÁRNAP: 8 órakor csendes szentmise. Aki teheti a 9:30 –as ünnepi barkaszentelési szentmisén vegyen részt.

NAGYCSÜTÖRTÖK:
10 órakor krizmaszentelési szentmise Vácott, melyen a résztvevő közel 100 pap megújítja a papszenteléskor tett ígéretét. Ezen a Szentmisén szenteli meg a püspök az év közben használatos olajokat és a krizmát.

18 órakor az Utolsó Vacsora emlékmiséje, ezen a Szentmisén mindenkit hív Jézus a Szentáldozásra.

NAGYPÉNTEK:
17 órakor Keresztút
18 órakor ünnepi nagypénteki liturgia

NAGYSZOMBAT:
Napközben a templom egész nap nyitva szentsír látogatásra

19:30-kor Húsvéti vigília szertartás,

HÚSVÉTVASÁRNAP: 8 órakor és 9:30-kor szentmise – tojásvadászat a plébánia kertben a gyerekeknek, a felnőtteknek ünnepi agapé a plébánián.
HÚSVÉTHÉTFŐN: Csak 8 órakor lesz szentmise.

Tartós élelmiszergyűjtés

Toggle title

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2016. évi körlevele

a nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésről, mely március 6. és 20. között valósul meg templomunkban. Segítsük a Karitász munkáját az 1356-os telefonszám hívásával, mely alkalmanként 500 Ft támogatást jelent.

Hirdetések – 2021. május 9.

 • Május hónapban a hétköznapi szentmisék, igeliturgiák előtt a lorettói litániát imádkozzuk.
 • Kedden este 17.45-kor igeliturgiát tartunk.
 • Csütörtökön a szokott rend szerint lesz szentségimádás.
 • Péntek este 17.45-kor lesz szentmise.
 • Vasárnap (május 15-én) 8.00-kor igeliturgia lesz.
 • A négy település (Verőce, Kismaros, Kóspallag, Szokolya) lelkipásztori ügyeinek összefogására egy központi irodát hoztunk létre a verőcei közösségi házban. Az irodában a hivatali idők a következők: Kedd 16.00-18.00; Szerda 15.30-17.30; Péntek 10.00-12.00. Az iroda elérhetőségei: +36 30 894 0110, plebaniaveroce@gmail.com. Kérjük, hogy ezentúl, ha nem személyes ügyről van szó, ne Áron atya e-mail címét és telefonszámát, hanem ezeket az elérhetőségeket használják!
 • Egyházmegyénk főiskolája, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2021/2022. tanévre felvételit hirdet katekéta lelkipásztori munkatárs (KLM) szakra. Érdeklődni és jelentkezni Lénárt Viktória tanulmányi főmunkatársnál (viktoria@avkf.hu, +36-27-511-150/401) vagy dr. Lovassy Attila szakfelelősnél (lovassy.attila@avkf.hu, +36-30-202-4636) lehet. Jelentkezési határidő: 2021. május 15. További információk más szakokról is: www.avkf.hu
 • A szokolyai plébánia tábori szálláshelyét szeretnénk még komfortosabbá, harmonikusabbá, a mai igényeknek jobban megfelelővé varázsolni, ezért új emeletes ágyak vásárlását tervezzük. Az új bútorok összerakását, festését és a szálláshelyek, valamint a közösségi ház tavaszi nagytakarítását, átrendezését május 24-e, pünkösdhétfőre tervezzük, 9 és 17 óra között a kispapok segítségével. A testvéregyházközségekből is szeretettel várunk fiatalokat és idősebbeket is, akik szívesen bekapcsolódnak ebbe a közös munkába, akár egy időre, akár egész napra. Hogy az élelmezésről gondoskodni tudjunk, kérjük, hogy aki tervezi, hogy jön, iratkozzék fel a sekrestyében, vagy küldjön egy e-mailt a plebaniaveroce@gmail.com e-mail címre.
 • Püspök atya legfrissebb járványügyi rendelkezései szerint:
  • A vasárnapi szentmisén való fizikai részvétel kötelezettsége alóli felmentés továbbra is érvényben van, de püspök atya buzdítja a beoltott, vagy a betegségen nemrég átesett testvéreket, hogy a szentmiséken újra személyesen vegyenek részt.
  • Kisebb létszámban (20 fő alatt) újra engedélyezve vannak a plébániai közösségi összejövetelek, egyelőre kivételt képez ez alól a kóruspróba, kóruséneklés. A szabadtéri találkozásokat részesítsük előnyben.
  • Továbbra is figyeljünk a már megszokott követelményekre: távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés…

Hirdetések – 2021. május 2.

 • Május hónapban a hétköznapi szentmisék, igeliturgiák előtt a Loretói litániát imádkozzuk.
 • Kedden este 17.45-kor igeliturgiát tartunk.
 • Csütörtökön a szokott rend szerint lesz szentségimádás.
 • Péntek este 17.45-kor lesz szentmise.
 • Szombat este 17.00-kor lesz szentmise a kápolnában.
 • A négy település (Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag) lelkipásztori ügyeinek összefogására egy központi irodát hoztunk létre a verőcei közösségi házban. A hivatali időben lehet majd ügyeket intézni (temetést, keresztelést, esküvőt, anyakönyvi ügyeket), kedden 16.00-18.00 között, szerdán 15.30-17.30 között és pénteken 10.00-12.00 között. Van új telefonos elérhetőség: +36 30 894 0110, valamint központi e-mail cím: plebaniaveroce@gmail.com. Kérjük, hogy ezentúl, ha nem személyes ügyről van szó, ne Áron atya e-mail címét és telefonszámát, hanem ezeket az elérhetőségeket használják! Az iroda május 5-e szerdától lesz nyitva. A szentmiseszándékok felvétele továbbra is a sekrestyében történik a szentmisék előtt, vagy után.
 • Készülünk nyári táboraink megtartására. Hamarosan küldjük a jelentkezési lapokat. A táborok időpontjai a következők:
  • Napközis hittantábor: július 26-30 (Verőcén és a környéken)
  • Ifjúsági hittantábor: augusztus 1-5 (Badacsonytomajon). Erre szeretettel várjuk a 14 éves korosztályt, a jövőre középiskolába menőket is.
  • Kis-ifis tábor augusztus 8-12 (Badacsonytomajon). Erre a táborra jelentkezhetnek azok is, akik jövőre lesznek 6-7 osztályosok.

Hirdetések – 2021. április 25.

 • A járványhelyzetre való tekintettel a vasárnapi 9.30-as szentmisét jó idő esetén szeretnénk majd szabadtéren tartani. Addig is tartsuk be a védekezési intézkedéseket (maszkhasználat, távolságtartás, kézfertőtlenítés)! Azok számára, akik betegek, vagy biztonságosabbnak érzik, továbbra is közvetítünk vasárnap szentmisét 11.00-kor a ciszterci nővérektől. Kérjük, hogy vegyük figyelembe a távolságtartás miatt kijelölt, lezárt helyeket, és aki nem fér be a templomba, a kertből, a kihangosításon keresztül vegyen részt!
 • Kedden este 17.45-kor igeliturgiát tartunk.
 • Csütörtökön a szokott rend szerint lesz szentségimádás.
 • Péntek este 17.45-kor lesz szentmise.
 • Szombaton ugyancsak 17.45-kor lesz szentmise.

Hirdetések – 2021. április 18.

 • A legfrissebb járványügyi rendelkezések szerint április 17-e szombattól ismét lehet nyilvános istentiszteletet tartani. Kérjük azonban, hogy továbbra is fokozottan tartsuk be a védekezési intézkedéseket (maszkhasználat, távolságtartás, kézfertőtlenítés)!
 • Amennyiben az időjárás engedi a vasárnapi szentmisét szabadtéren tartjuk majd. Azok számára, akik betegek, vagy biztonságosabbnak érzik, továbbra is közvetítünk vasárnap szentmisét 11.00-kor a ciszterci nővérektől. Kérjük, hogy vegyük figyelembe a távolságtartás miatt kijelölt, lezárt helyeket, és aki nem fér be a templomba, a kertből, a kihangosításon keresztül vegyen részt!
 • Vasárnap (ápr. 18-án) reggel 8.00-kor igeliturgia lesz a templomban.
 • A 9.30-as szentmisét csak jó idő esetén (ha nem esik és nincs túl hideg) tartjuk szabad téren.
 • Kedden este 17.45-kor igeliturgiát tartunk.
 • Csütörtökön a szokott rend szerint lesz szentségimádás.
 • Péntek este 17.45-kor lesz szentmise.
 • Szombaton ugyancsak 17.45-kor lesz szentmise.
 • Miként a testvérek már értesülhettek róla, márciustól a szokolyai és a kóspallagi közösség is hozzánk tartozik. A szentmisék rendjében Kismaroson egyelőre nem lesz változás, ami az időpontot illeti, viszont kéthetente a vasárnap reggel 8.00-as szentmise helyett csak igeliturgiát tudunk tartani. A tervek szerint a hónap páratlan vasárnapjain lenne igeliturgia, páros vasárnapjain pedig szentmise. Az igeliturgia nem szentmise (nincsen benne az áldozati rész), ezért miseszándékot nem lehet rá felvenni. Köszönöm a testvérek megértését, együttműködését.

Hirdetések – 2021. április 11.

A legfrissebb járványügyi rendelkezések szerint április 17-e szombattól ismét lehet nyilvános istentiszteletet tartani. Kérjük azonban, hogy továbbra is fokozottan tartsuk be a védekezési intézkedéseket (maszkhasználat, távolságtartás, kézfertőtlenítés)!

Amennyiben az időjárás engedi, a vasárnapi szentmisét szabadtéren tartjuk majd. Azok számára, akik betegek, vagy biztonságosabbnak érzik, továbbra is közvetítjük a vasárnapi
szentmisét.

A héten hétfőn este 17.45-kor Verőcéről a kápolnából, szerdán 17.45-kor Kismarosról közvetítünk még szentmisét.

Csütörtökön a szokott rend szerint lesz szentségimádás.

Szombaton 17.45-kor lesz már látogatható, nyilvános szentmise.

Húsvét 3. vasárnapján, reggel 8.00-kor igeliturgia, 9.30-kor pedig szentmise lesz a templomban (jó idő esetén a templomkertben).

Miként a testvérek már értesülhettek róla, márciustól a Szokolyai és a Kóspallagi közösség is hozzánk tartozik. A szentmisék rendjében Kismaroson egyelőre nem lesz változás, ami az
időpontot illeti, viszont kéthetente a vasárnap reggel 8.00-as szentmise helyett csak igeliturgiát tudunk tartani. Az igeliturgia nem szentmise (nincsen benne az áldozati rész), ezért miseszándékot nem lehet rá felvenni. Köszönöm a testvérek megértését, együttműködését.