Kezdőlap Blog

Húsvéti ünnepi miserend

A nagyböjti szent 40 nap idején készülünk azokra a napokra, amikor azzal találkozunk „Akit szeret a lelkünk” /Énekek éneke 3, 1/.
A nagyhét szertartásai segítenek, hogy a Szent Három Napot lelkigyakorlatként élhessük át:

VIRÁGVASÁRNAP: 8 órakor csendes szentmise. Aki teheti a 9:30 –as ünnepi barkaszentelési szentmisén vegyen részt.

NAGYCSÜTÖRTÖK:
10 órakor krizmaszentelési szentmise Vácott, melyen a résztvevő közel 100 pap megújítja a papszenteléskor tett ígéretét. Ezen a Szentmisén szenteli meg a püspök az év közben használatos olajokat és a krizmát.

18 órakor az Utolsó Vacsora emlékmiséje, ezen a Szentmisén mindenkit hív Jézus a Szentáldozásra.

NAGYPÉNTEK:
17 órakor Keresztút
18 órakor ünnepi nagypénteki liturgia

NAGYSZOMBAT:
Napközben a templom egész nap nyitva szentsír látogatásra

19:30-kor Húsvéti vigília szertartás,

HÚSVÉTVASÁRNAP: 8 órakor és 9:30-kor szentmise – tojásvadászat a plébánia kertben a gyerekeknek, a felnőtteknek ünnepi agapé a plébánián.
HÚSVÉTHÉTFŐN: Csak 8 órakor lesz szentmise.

Tartós élelmiszergyűjtés

Toggle title

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2016. évi körlevele

a nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtésről, mely március 6. és 20. között valósul meg templomunkban. Segítsük a Karitász munkáját az 1356-os telefonszám hívásával, mely alkalmanként 500 Ft támogatást jelent.

Hirdetések – 2022. október 2.

 • Október hónapban a szentmisék előtt fél órával közösen imádkozzuk a rózsafüzért. Világunknak e békétlen és zűrzavaros napjaiban külön szeretettel hívunk mindenkit erre az imádságra.
 • Szeretettel hívjuk a kisgyermekes anyukákat baba-mama klubra kedd délelőttönként 9.00-tól a Major Sándor terembe.
 • Kedden este 18.30-tól, a szentmise után az egyházközségi tanács tagjaival szeretnénk találkozni a Major teremben.
 • Csütörtökön a megszokott rendben lesz szentségimádás.
 • Pénteken lesz az elsőáldozásra készülő gyermekek első alkalma 16.00-tól a verőcei közösségi házban.
 • Szombaton közös kirándulásra hívjuk az elsőáldozásra készülő gyerekeket, a volt elsőáldozókat, mini-ifiseket, és a kis és nagy ifiseket segítőként. 9.30-kor találkozunk a verőcei templom előtt, és 15.08-ra érkezünk vissza a királyréti kisvasúttal Kismarosra. A túra célállomása Szokolya, ahol a templom mellett költjük majd el szendvics-ebédünket, majd a sportpályán tervezünk métázni, focizni. A kisvasúttal megteendő visszaút miatt kérünk visszajelzést azoktól, akikre számíthatunk!
 • Újra tartunk biblia-kört kéthetente hétfő este 18.30-tól a Major Sándor teremben. Az első alkalom október 10-én lesz. Szeretettel hívunk mindenkit a Szentírás közös olvasására.
 • Szeretettel várja jó hallású új tagok jelentkezését templomunk vegyes kara és gitáros kórusa egyaránt, nemtől, kortól függetlenül. A próbákról és a részletekről érdeklődni Embey Gabinál vagy Réti Józsinál lehet.
 • Előre hirdetjük, hogy október 1-je és november 28-a között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nem csak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római vagy görög katolikus valláshoz tartozását.

 

Hirdetések – 2022. szeptember 26.

A héten csütörtökön a megszokott rendben lesz szentségimádás.

Szeretettel hívjuk a kisgyermekes anyukákat baba-mama klubba kedd délelőttönként 9.00-tól a Major Sándor terembe.

A héten szerdán este a szentségekre készülő felnőttek kezdő csoportjával találkozunk 18.30-kor a verőcei közösségi házban. Szeretettel várjuk még mindazok csatlakozását, akik felnőttként szeretnének keresztelkedni, elsőáldozni, vagy hitünk titkait megismerni.

Az október 1-jére, jövő szombatra hirdetett kirándulást a várhatóan egész héten esős időjárás miatt egy héttel későbbre, október 8-ára halasztjuk.

Az elsőáldozásra készülő gyermekek első alkalma október 7-én, pénteken lesz 16.00-tól a verőcei közösségi házban.

Szeretettel hívjuk közösségi alkalmakra azokat a gyerekeket, akik elmúlt tavasszal voltak elsőáldozók. Kéthetente péntek délután várjuk őket 16.00-tól a verőcei közösségi házba. Az első alkalom most pénteken, szeptember 30-án lesz.

Újra tartunk biblia-kört kéthetente hétfő este 18.30-tól a Major Sándor teremben. Az első alkalom október 10-én lesz. Szeretettel hívunk mindenkit a Szentírás közös olvasására.

Október 4-én, kedden este 18.30-tól, a szentmise után az egyházközségi tanács tagjaival szeretnénk találkozni a Major teremben.

Szeretettel várja jó hallású új tagok jelentkezését templomunk vegyes kara és gitáros kórusa egyaránt, nemtől, kortól függetlenül.

Előre hirdetjük, hogy október 1-je és november 28-a között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nem csak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás
alkalmával vallja meg a római vagy görög katolikus valláshoz tartozását.

Hirdetések – 2022. szeptember 4.

 • Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik felnőttként szeretnének a keresztség szentségében részesülni, elsőáldozáshoz járulni, bérmálkozni, vagy újrakezdőként hitünk alapjaival ismerkedni. Az első alkalommal szeptember 14-én, szerdán este 18.30-tól találkozunk a verőcei közösségi házban.
 • Szeretettel várja jó hallású új tagok jelentkezését templomunk vegyes kara és gitáros kórusa egyaránt, nemtől, kortól függetlenül. A próbákról és a részletekről érdeklődni Embey Gabinál vagy Réti Józsinál lehet.
 • Szeptember 10-11-én tartják a Vác-Hétkápolnai búcsút. Szombaton a programok délután 17-tól kezdődnek, és éjféli szentmisével zárulnak. Vasárnap 9.00-kor ünnepi körmenet indul a Székesegyháztól, 10.00-kor megyés püspök atya celebrál szentmisét.
 • A héten csütörtökön a megszokott rendben lesz szentségimádás.
 • Csütörtökön este 18.00-tól szentgyónásra van lehetőség.

Hirdetések – 2022. augusztus 14.

Nagyon köszönjük a kis-ifis táborhoz kapott ima-hátteret és minden segítséget. Szép élményekben gazdagodva és Isten szeretetében növekedve jöhettünk haza.

Hétfő, augusztus 15-e, Nagyboldogasszony ünnepe, parancsolt ünnep: 18.00-kor lesz szentmise. A Ciszterci Nővéreknél reggel 9.00-kor lesz ezen a napon szentmise.

A héten csütörtökön a megszokott rendben lesz szentségimádás.

Szombaton, augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén este 17.45-kor lesz a szentmise. A mise után megáldjuk az új kenyeret és rövid műsorral emlékezünk első szent királyunkra. A kenyérszentelést követően az ország tortájának kóstolására is szeretettel hívunk mindenkit.

Hirdetések – 2022. július 31.

 • Hálásan köszönjük a napközis hittantáborhoz a sok háttér-imádságot, segítséget. Élményekben, örömben és szeretetben gazdagodva tudtunk egy hetet eltölteni a sok gyerekkel.
 • A héten az ifjúsági hittanosokkal táborozunk, de a helyettesítő atyáknak köszönhetően a megszokott időben lesznek a hétköznapi szentmisék.
 • A héten csütörtökön a megszokott rendben lesz szentségimádás.