Hirdetések – 2023. december 3.

Az adventi időszakban nem lesznek esti szentmisék, helyette kedden és csütörtökön 6.15-kor hajnali miséket tartunk. A roráték után reggeli, szeretetvendégség lesz a megszokott módon. Köszönjük mindazoknak, akik az agapék előkészítését vállalták.

Verőcén a kápolnában hétfőn este lesz szentmise, illetve a templomban szerdán és pénteken 6.30-kor lesz roráte szentmise.

Szerda este a szentségekre készülő felnőttekkel találkozunk 18.30-kor Verőcén a plébánián.

Péntek délután az elsőáldozásra készülők gyerekekkel találkozunk Verőcén a közösségi házban. Az alkalom második fele a verőceieknek pásztorjáték próba lesz, így a foglalkozás rövidebb ideig tart majd. Az érintett családok e-mailben is kapnak értesítést a részletekről.

December 24-ére idén az általános iskola 2.a osztályával együtt készülünk a pásztorjátékra, de még bőven van betöltetlen szerep! Várjuk szeretettel azoknak a gyermekeknek a jelentkezését (Csóka Sacinál), akik szívesen részt vennének a misztériumjátékban, akár
szerepléssel, énekléssel, vagy zenéléssel. Az első nagy templomi próba december 10-én, a fél 10-es mise után lesz.

Szombat este 18.00-tól lesz ima-katekézis alkalom és adventi lelki-nap Verőcén a közösségi házban. Aki a mostani kismarosi alkalmon nem tud maradni, szeretettettel várjuk oda.

Keresztény élet, Új ember és Adorémusz előfizetések kerültek lemondásra. Aki szívesen átvenné ezeket az előfizetéseket, kérjük jelezze a sekrestyében.

Az egyházi, és lassan a polgári év végéhez is közeledve szeretettel kérjük, hogy aki még nem tette meg, rendezze egyházi hozzájárulását (régi nevén egyházadóját). A
közösséghez tartozásnak és szeretetnek fontos kifejeződése, hogy közösen hordozzuk anyagi terheinket. A Kismarosi Római Katolikus Egyházközség bankszámlaszáma: 10700323-73843063-51100005, CIB Bank. Az egyház ajánlása szerint az egyházi hozzájárulás mértéke az éves jövedelem 1%-a. A befizetett összeg anyagi lehetőségeink szerint lehet ennél több, illetve kevesebb is.

December 16-én szombaton 10-16h között a Püspökvác Látogató Központban, a Galamb utcában adventi családi napot tartanak sok érdekes programmal. Szeretettel várják a családokat. Részletek a plakáton olvashatók.

Előre hirdetjük, hogy 2024. január 5-e péntek és 7-e vasárnap között emléktúrára indulunk a dunakanyari svábok 1945 januári kényszermunkára hurcolásának emlékére. Három nap alatt végigjárjuk azt az útvonalat, amit megtettek a Dunakanyartól a Kál-Kápolnai vasútállomásig. A túra során összesen 130 km-t teljesítünk. Csatlakozni 1-1 napra, illetve péntek délelőttre, Katalinpusztáig is lehetséges. Találkozó 5-én pénteken 7,30-kor a Köztársaság téren. Bővebb információ Györeiné Herth Piroskánál és Lászlófi Károlynál.