Hirdetések – 2023. szeptember 24.

Szerda este 18.30-tól a szentségekre készülő felnőttekkel, katekumenekkel találkozunk Verőcen a közösségi házban.

Csütörtökön a szokásos rend szerint lesz a szentségimádás.

Elkezdődött a paplak átalakítása, hogy közösségeink számára még inkább otthonos és alkalmas legyen. Főleg gitáros énekkarunk ennek a megújulásnak a motorja, de mindenkit nagy szeretettel hívunk, hogy kapcsolódjon be ebbe a közös ügybe. Szeptember 30-án, szombaton a szoba aljzatának ásásában, mélyítésében lehet segítséget vállalni, valamint háttér feladatként a dolgozók élelmezése is nagy segítség. A feladatokra egy táblázatban az interneten lehet feliratkozni: Paplak átalakítás – Google Táblázatok Előre is köszönjük a segítségeket!

Szombaton (szeptember 30.) össznépi közös kirándulást tervezünk gyerek és ifjúsági csoportjaink számára. 8.30-kor lesz találkozó Verőcén a vasútállomáson, és a 8.40-es vonattal megyünk Zebegénybe. A kismarosiakkal 8.42-kor ugyanerre a vonatra szállunk fel. A menettérti jegyet mindenkinek egyénileg kellene megvennie. Zebegényből Törökmezőre sétálunk föl, és egy körtúrával ugyan oda érünk vissza. Hazafelé a 15.02-kor Zebegényből induló vonattal 15.16-ra tervezünk visszaérni Kismarosra, és 15.18-ra Verőcére. A kirándulásnak megfelelően öltözzünk, enni-innivalót hozzunk magunkkal.

Szombaton (szept. 30.) a márianosztrai pálosok szervezésében zarándoklat lesz a Toronyaljai Szent Mihály Pálos Kolostorhoz, szentmisével. Részletek a plakáton.

Előre hirdetjük, hogy október 21-e, szombat estére a négy egyházközség számára közös találkozót szervezünk Verőcén a közösségi házban. A találkozó a püspök atya által meghirdetett lelki előkészület része, amellyel Egyházmegyénk alapításának 1000 éves évfordulójára, és a felújítás alatt álló Székesegyház átadására, megszentelésére készülünk. A 18.00-20.00 között tervezett alkalmon imádság, dicsőítés, rövid lelki tanítás, beszélgetés, kötetlen együttlét és szeretetvendégség vár ránk. Nagy szeretettel hívjuk már előre is mind a négy egyházközség minden tagját, családokat és egyedülállókat, fiatalokat és időseket egyaránt, mind a részvételre, mind az előkészítésre.

Előre hirdetjük, hogy október 28. szombatra buszos zarándoklatot szervezünk Pálosszentkútra a pálos Mária kegyhelyre, ahol Temesvári Károly Benedek atya sírját is meglátogatjuk.

Imádságot szeretnénk kérni templomgondnokunkért, Emmer Pista bácsiért, aki kórházba került. Kérjük együtt mihamarabbi felgyógyulását!