Hirdetések – 2023. április 30.

  • Májusban a szentmisék előtt a lorettói litániát imádkozzuk.
  • Csütörtökön a megszokott rend szerint lesz a szentségimádás.
  • Csütörtök este 18.30-tól az egyháztanács tagjaival találkozunk a paplakban.
  • Péntek délután 16.00-tól a tavalyi elsőáldozókkal, a mikro-ifisekkel találkozunk Verőcén a közösségi házban.
  • Szombaton a mini-ifiseknek, 5-6-os gyerekeknek, lesz alkalma 16.00-tól Verőcén a közösségi házban.
  • Előre hirdetjük, hogy az idei napközis hittantábort július 24-28-a között tervezzük. Hamarosan elkészül a jelentkezési lap.
  • Jó előre hirdetjük, hogy június 3-a szombatra a négy egyházközséggel buszos kirándulást szervezünk Győrbe. Az utazás költsége előreláthatólag 5000,- / fő. A közös zarándoklatra a sekrestyében és az interneten is lehet hamarosan jelentkezni május 28-ig, 3000 forint/fő előleg befizetésével.
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új stóladíj-szabást vezetett be 2023. április 1-jétől. Eszerint ezentúl a csendes szentmisékre 2000,- , az orgonás szentmisékre 4000,- Ft adományt lehet adni. A csendes esküvő stóladíja 20 000,- míg az orgonás esküvőé 40 000,-. A temetés teljes díja kántorral együtt 35 000,- Ft. Mindenképp fontos tudnunk, kiváltképp a szentmisékre adott stóladíjjal kapcsolatban, hogy ezek az adományok nem kötelezőek, és egyáltalán nem gond, ha valaki nem tud, vagy a megállapított maximumnál kevesebb adományt tud adni. Amennyiben a temetés vagy esküvő stóladíja okoz gondot, ugyancsak nyugodtan jelezzék a munkatársaknak.
  • Artúr atya elhelyezésével egyházközségeinkben is hangsúlyosabban érezhetjük a paphiányt, amelyet más településeken élő testvéreink már régebb óta tapasztalnak. Sajnos kevesen vagyunk, és mindnyájan le vagyunk terhelve. Amellett, hogy megújult lendülettel imádkozhatunk papi hivatásokért, meg kell értenünk, hogy nem tudjuk fenntartani az eddigi szentmisék számát. Bizonyosan könnyebb volna a szentmisék összevonása, ha a templomaink nagyobb méretűek volnának. Ugyanakkor templomaink szerencsére nincsenek messze egymástól: különösen a verőcei kápolna és a kismarosi templom. Ezért azt a döntést kellett meghoznunk, hogy ezentúl szombat esti szentmise csak Verőcén lesz a kápolnában, vasárnap reggel 8-órai szentmise pedig csak Kismaroson. Ezentúl kb. 3 km-en belül nem 5, hanem csak 4 szentmise lesz egy vasárnap. Jó lehetőség ez arra, hogy a két egyházközség jobban megismerje egymást, és arra is, hogy segítsük azokat, akik csak ebben az időben tudnának szentmisére eljönni és nincs autójuk, vagy nehezen mozognak. Szeretettel várjuk azoknak a feliratkozását, akik a személyszállításban kérnek segítséget valamelyik szentmisére, és azok jelentkezését is, akik szívesen elvisznek másokat. Reméljük, hogy Ráduly Ferenc atya még egy ideig velünk lehet, és így nem kell további szentmiséket összevonni. Nagyon köszönjük a testvérek megértését, és kérjük, imádkozzanak jó papokért és szent papi hivatásokért. Imádságképpen ajánljuk fel annak kellemetlenségét is, hogy nem a legközelebb és nem a legoptimálisabb, általunk megszokott időben van a szentmise.