Hirdetések – 2021. október 31.

  • A járványügyi helyzet rosszabbodása miatt püspök atya rendelkezése szerint november 1-jétől a szentmiséken újra kötelező a maszk használata. Ismét mellőznünk kell a szenteltvíz bemártással történő használatát és a szentmisében a béke jelét is kézfogás nélkül adjuk át. Ügyeljünk a kellő távolság megtartására egymás között és betegen, köhögve vagy megfázásos állapotban ne jöjjünk el a szentmisére. Ez esetekben fel vagyunk mentve a szentmise-látogatás kötelezettsége alól.
  • Köszönjük a múlt héten a missziók javára történt gyűjtés során kapott adományokat, amelyeket az egyházmegyének továbbíthattunk.
  • Szeretettel várjuk Biblia-körre az érdeklődőket hétfő este 18.30-tól a Major Sándor teremben.
  • November 2-án, halottak napján este 18.00-kor lesz szentmise. A szentmisét követően 18.45-től rövid közös imádságra hívunk mindenkit a kismarosi temetőben a keresztnél.
  • Csütörtökön a szokott rend szerint lesz szentségimádás.
  • A szentmisék előtt és után, illetve a személyesen egyeztetett időpontok mellett, állandó, rendszeres gyónási lehetőséget is szeretnénk hirdetni. Ezentúl szentgyónásra lesz lehetőség minden hónap 2. csütörtökön este 18.00-19.00 között a templomban. A legelső ilyen alkalom november 11-e csütörtök.
  • A Váci Egyházmegye komoly felelősséget érez a pedagógus hivatásért, melyre Anyaszentegyházunk is különös nyomatékkal buzdítja útjukat kereső híveit. Örömmel tölthet el, hogy Egyházmegyénk saját fenntartásában működik az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Vácon, ahol az államilag elismert és finanszírozott magas szakmai színvonal mellett hitünk biztonságában tanulhatnak tovább fiataljaink. Az óvodapedagógus, tanító, szociálpedagógus, csecsemő és kisgyermeknevelő alapszakokról és más képzésekről többet tudhatnak meg az intézményben, illetve annak honlapján (avkf.hu).