Hirdetések – 2021. június 6.

  • Módosultak az egyházmegyei járványügyi rendelkezések. Június 6-ától a vasárnapi szentmisén való részvétel alóli általános felmentés megszűnik. Továbbra is érvényben vannak az áldoztatásra, szenteltvíztartókra és a béke jelére vonatkozó rendelkezések. Illetve továbbra is figyeljünk a biztonságos távolság megtartására, a maszk használatára és a kézfertőtlenítésre.
  • Kedden este 17.45-kor igeliturgiát tartunk.
  • Csütörtök délután 15.30-tól az elsőáldozásra készülőkkel találkozunk a verőcei közösségi házban. Akinek segítség, jelezze, és el tudjuk hozni gyermekét az iskolából.
  • Péntek este 18.30-tól a kis-ifiseknek (7-8-osoknak) lesz alkalma Verőcén a közösségi házban.
  • Csütörtökön a szokott rend szerint lesz szentségimádás.
  • Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy regisztráljanak, a NEK szeptemberi programjaira. A nem fizetős programokra, mint szeptember 11-i esti bíborosi misére és fáklyás körmenetre, valamint a szeptember 12-i vasárnapi pápai szentmisére is érdemes beregisztrálni. A fiatalokat a szeptember 10-i “forráspont” rendezvényre hívjuk a sport arénába. Aki szívesen csatlakozik az egyházközség csoportjához, az internetes felületen https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio válassza a csoportos/családos regisztráció lehetőséget és csoport-kódként írja be a IEC-YDP9-t. Ne felejtsük el a jegyünket az ingyenes programokra is “megvenni” (regisztráció ingyenes programokra jegytípust kell ehhez választani), mert csak így teljes a regisztráció! Akiknek az internetes jelentkezés gondot okoz, írják fel nevüket a sekrestyében, és találunk módot a regisztrációra!
  • Péntek este 17.45-kor lesz szentmise.
  • Nagy lelkesedéssel készülünk az általános iskolás napközis hittantáborra, melyet 2021. július 26-a és 30-a között rendezünk, hétfőtől péntekig. A tábort 6-11 éves korig szervezzük, a 12-14 éveseket segítőként várjuk. A részleteket a tábor előtti szülői értekezleten ismertetjük, melynek időpontjáról e-mailben tájékoztatjuk a szülőket. A tábor költsége 17 000,- Ft/fő. Amennyiben egy családból több gyermek is részt vesz a táborban, a költségek a következőképpen alakulnak: két gyermek esetén: 30 000,- Ft (15 000,-Ft/fő), három gyermek esetén 39 000,-Ft (13 000,-Ft/fő) a befizetendő összeg. Az általános iskolás segítők táboroztatási díja 10 000,-Ft. Akinek a részvétel pusztán anyagi akadályokba ütközik, kérjük bátran jelezze és találunk megoldást! Napközis hittantáborunk nem gyermekmegőrző, hanem elsősorban az egyházközségeinkhez tartozó gyermekeknek szóló közösségi program. Azok jelentkezzenek rá, akik készek a tábor lelkületét átvenni, legalább a római katolikus iskolai hitoktatásban részesülnek, és vállalják, hogy a tábor lelki és egyéb programjában önként és örömmel vesznek részt. A jelentkezéseket (a segítőkét is) az alábbi online felületen várjuk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoKjOFloPJ-iExwzLbF74g9zwRG8l7dTs0WPm3XgMMdSRGow/viewform?usp=sf_link  5000,- Ft-ot kérünk előlegként befizetni, amit a Verőcei Szent András Plébánia számlájára legyenek szívesek utalni (11742094-20163154-00000000), legkésőbb a jelentkezési határidőig. A közlemény rovatban kérjük, tüntessék fel a gyermek nevét és ’hittantábor előleg’. A táborral kapcsolatos kérdéseiket, kéréseiket a veroceihittantabor@gmail.com címre írják. A jelentkezési határidő: 2021. június 20. A határidő letelte után nem tudunk jelentkezéseket elfogadni.