Hirdetések – 2021. május 30.

  • Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki akár konkrét munkával, akár háttérimádsággal, sütemény felajánlással vagy bármilyen módon bekapcsolódott a pünkösdhétfői közös szokolyai munkába.
  • Kedden este 17.45-kor igeliturgiát tartunk.
  • Csütörtökön a szokott rend szerint lesz szentségimádás.
  • Péntek délután 16.00-17.30 között ismét az elsőáldozásra készülőkkel találkozunk Verőcén a közösségi házban. Igyekszünk még az iskolaidő alatt megalapozni plébániai alkalmakkal is a szeptemberi előáldozást. Akinek segítség, jelezze, és el tudjuk hozni gyermekét az iskolából.
  • Péntek este 17.45-kor lesz szentmise.
  • Úrnapja előtti szombaton, becsatlakozva az Eucharisztikus Kongresszusra készülő világméretű szentségimádásba, 17.00-tól szentségimádást tartunk. Kivételesen utána 18 órakor igeliturgia lesz!
  • Jövő vasárnap, Úrnapján 8.00-kor szentmise lesz. Noha a héten újra engedélyezve lett, a pandémia miatt kivételesen nem lesz úrnapi körmenet, hanem a 9.30-as szentmise végén rövid ünnepi szentségimádást tartunk és szentségi áldásban részesedünk.
  • Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy regisztráljanak, a NEK szeptemberi programjaira. A fizetős programokra május 31-ig lehet kedvezményes áron jelentkezni. A többi programra is érdemes beregisztrálni. Aki egyénileg regisztrál, de szívesen csatlakozik az egyházközség csoportjához, jelezze e-mailben a plebaniaveroce@gmail.com e-mail címen. Akiknek az internetes jelentkezés gondot okoz, írják fel nevüket a sekrestyében és találunk módot a regisztrációra.
  • A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Trianon 100. évfordulójára közzétett felhívásának sikerén felbuzdulva arra kéri a Kárpát-medence magyar vallási közösségeit, hogy az elkezdett hagyományt folytatva minden év június 4-én 16.30-kor húzzák meg a harangokat és mondjanak el egy Miatyánkot a magyar nemzet egységéért és a keresztény hit védelméért.
  • Nagy lelkesedéssel készülünk az általános iskolás napközis hittantáborra, melyet 2021. július 26-a és 30-a között rendezünk, hétfőtől péntekig. Az idén Szent József nyomában járva igyekszünk még jobban megismerni Jézust. A tábort 6-11 éves korig szervezzük, a 12-14 éveseket segítőként várjuk. A részleteket a tábor előtti szülői értekezleten ismertetjük, melynek időpontjáról e-mailben tájékoztatjuk a szülőket. A tábor költsége 17 000,- Ft/fő. Amennyiben egy családból több gyermek is részt vesz a táborban, a költségek a következőképpen alakulnak: két gyermek esetén: 30 000,- Ft (15 000,-Ft/fő), három gyermek esetén 39 000,-Ft (13 000,-Ft/fő) a befizetendő összeg. Az általános iskolás segítők táboroztatási díja 10 000,-Ft. Napközis hittantáborunk nem gyermekmegőrző, hanem elsősorban az egyházközségünkhöz tartozó gyermekeknek szóló közösségi program. Azok jelentkezzenek rá, akik készek a tábor lelkületét átvenni, legalább a római katolikus iskolai hitoktatásban részesülnek, és vállalják, hogy a tábor lelki és egyéb programjában önként és örömmel vesznek részt.A jelentkezéseket (a segítőkét is) az alábbi online felületen várjuk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoKjOFloPJ-iExwzLbF74g9zwRG8l7dTs0WPm3XgMMdSRGow/viewform?usp=sf_link  5000,- Ft-ot kérünk előlegként befizetni, amit a Verőcei Szent András Plébánia számlájára legyenek szívesek utalni (11742094-20163154-00000000), legkésőbb a jelentkezési határidőig. A közlemény rovatban kérjük, tüntessék fel a gyermek nevét és ’hittantábor előleg’. A táborral kapcsolatos kérdéseiket, kéréseiket a veroceihittantabor@gmail.com címre írják. A jelentkezési határidő: 2021. június 20. A határidő letelte után nem tudunk jelentkezéseket elfogadni.