Hirdetések – 2020. december 20.

  • Kismaroson a héten kedden, Verőcén pedig szerdán reggel 6.30-kor lesz az idei utolsó hajnali szentmisénk. Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik a roráték utáni reggeli előkészítésében, elpakolásában segítettek.
  • December 24-én, csütörtökön a szentségimádás kivételesen elmarad.
  • December 24-én délután egy rendhagyó pásztorjáték kerül megrendezésre. Szeretettel várjuk Szenteste előtt a kicsiket és nagyokat délután 3-5-ig egy könnyű, nagyjából 20-25 perces délutáni sétára a betlehemi csillagösvényen. A séta állomásai interaktív módon a betlehemi történet mozzanatain vezetik majd végig a Kis Jézushoz igyekvő gyermekeket és felnőtteket. A nagyjából kétszáz méteres séta 1. állomása a Köztársaság téren, az adventi koszorúnál lesz, innen jelölt útvonalon lehet majd haladni a Szent Családhoz a csillag útján, Betlehembe. A csillagösvényen való személyes részvételnek az idejét három és öt óra között mindenki szabadon választhatja meg, és oszthatja be, de kérjük, hogy ügyeljünk a járványügyi előírásokra, ezért ne tömörüljünk az útvonalon. Továbbá kérünk mindenkit, hogy viseljen maszkot 6. életév felett. A betlehemi csillagösvény részleteiről a szervezők Facebook-eseményt is létre hoztak, amin érdemes bejelölni az „Ott leszek” ikont, mivel a 0. állomás egy otthon elvégzendő feladat lesz, aminek részleteit majd ott, és az egyházközségi levelezőlistán fogjuk megosztani. Majd mindenkit kérünk, hogy hozzon magával tollat vagy ceruzát, gyufát és lehetőség szerint okostelefont az eseményre. Csillagösvény további részleteit az online térben fogjuk megosztani. Szeretettel várunk mindenkit!
  • A járványhelyzetre való tekintettel idén szenteste nem éjféli, hanem vigília szentmisén köszöntjük a közénk született Megváltót. A vigília szentmise 18.00-kor kezdődik és élőben is közvetítjük.
  • Karácsony napján ünnepi miserendet tartunk, reggel 8.00-kor és 9.30 kor lesz szentmise. A 9.30-as szentmise közvetítve is lesz.
  • Karácsony másnapján, Szent István vértanú ünnepén csak 9.30-kor lesz szentmise, amelyet szintén élőben közvetítünk.
  • Jövő vasárnap, Szent Család vasárnapján a megszokott időben lesznek a szentmisék.