Hirdetések – 2020. szeptember 13.

  • A héten kedden nem lesz szentmise. Köszönjük a testvérek megértését.
  • Szerda este 18.30-tól egyháztanács-gyűlést tartunk a Major Sándor teremben. Szeretettel hívjuk az érintetteket.
  • A csütörtöki szentségimádás a megszokott rend szerint lesz.
  • Péntek este a megszokott időben lesz szentmise.
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2020. szeptember 4-i intézkedéseivel összhangban a Váci Egyházmegye területén a további rendelkezések érvényesek:

A veszélyeztetett idősebb, azaz 60 év felettiek és a krónikus betegek számára erősen ajánlott a hétköznapi mise látogatása, mely kizárólag számukra ezen időszak alatt a vasárnapi misét kiváltja. Erre az esetre püspök atya megadta a felmentést a vasárnapi mise kötelezettsége alól, ha hétköznap részt vesznek szentmisén.

Mindenki lehetőleg a saját plébániáján menjen misére, amivel csökkenthető a települések közötti keresztbe fertőzés rizikója. (A mi esetünkben Verőce, Kismaros és a Ciszterci Nővérek bizonyos szempontból egy településnek számítanak, jó, ha eloszlik a szentmisén résztvevők létszáma. Ciszterci nővéreknél a 11 órás szentmise is szabadtéri mise lesz.)

A miséken minden 7 év feletti hívő viseljen maszkot! (Nem csak javasolt.)

A templomok ajtaja lehetőség szerint legyen a mise alatt nyitva és kitámasztva. Így nem kell a kilincset mindenkinek megfognia, és a templom is szellőzik.

Ahol a templomon kívül a mise ki van hangosítva, ott javasolt a vasárnapi misén különösen a kisgyerekes családoknak a kicsikkel kívül tartózkodni, így is csökkentve a fertőzés kockázatát. A misét kintről hallgatva a miselátogatás ebben a formában most elfogadott. Az áldoztatás számukra a templom ajtóban külön megoldható.