Hirdetések – 2017. március 12.

– Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól nem eszünk húst, az esti szentmise után keresztutat tartunk.

– Évről évre lehetőség nyílik minden jövedelemmel rendelkező számára, hogy rendelkezzen személyi jövedelemadója kétszer egy százalékáról egyházunk, illetve valamilyen alapítvány számára. A rendelkezés nem kerül külön pénzbe, az összeget a már befizetett adóból irányítja át az állam az adófizető kérése alapján. Azok az 1%-ok, amelyekről nem rendelkeznek – akár egyházi, akár civil 1% –, az államkasszában maradnak. Ha valakinek például a családi adókedvezmény miatt csökken minimálisra az szja 1%-a, még nyilatkozzon az egyház javára, mert azt az állam az egyház  javára kiegészíti.

– Március 18-án, szombaton nagyböjti lelkinap lesz felnőtteknek és általános iskolásoknak. Így minden korosztályt szeretettel várunk 10-14 óráig a plébánián. A felső tagozatosok, valamint a szülők segítségét kérnénk a programok szervezésében, sütemény és egyéb rágcsálnivalók készítésében. Ekkor lenne a hittanos gyerekek gyóntatása is. Aki tudna jönni segíteni, Szilvinek jelezze.

– Nagyböjti lelkigyakorlat lesz március 23-án, csütörtök és 24-én, pénteken a 17.45-ös szentmise keretében, melyet Rolik Róbert Vác-Deákvári plébános tart. Jó alkalom a húsvéti gyónás elvégzésére.

– Előre hirdetjük, hogy Ágnes nővérék a tavalyihoz hasonlóan idén is eljönnek Nagymarosra, hogy betegegeinkért imádkozzanak. Április 1-én, szombaton délután lesz az imadélután, másnap az általuk készített lekvárok, fűszernövények a délelőtti szentmisék után megvásárolhatók.

– Az érettségi előtti kötelező szociális munka elvégezhető a plébánián.

– Kedden a szentmisében megválasztása évfordulóján imádkozunk Ferenc pápáért.

– Március 26-án, vasárnap Nagymaroson a délelőtti szentmiséket Fábry Kornél atya, a 2020-as Eucharisztikus Kongresszus főtitkára fogja tartani. A 9.30-as szentmise után lesz lehetőség találkozni vele a közösségi házban.

– Március 24. péntek estétől március 26. vasárnap délutánig egyházmegyei szintű ifjúsági találkozót szervezünk Vácott, a Piaristáknál. Az úgynevezett Összrégiós Találkozóra várjuk a középiskolás, főiskolás korú és hetedik-nyolcadikos fiatalokat, továbbá fiatal felnőtteket. A részvétel március 19. vasárnapig megtörtént regisztráció esetén ingyenes. Program, részletek és jelentkezés: a mente.hu-n.