Hirdetések – 2016. március 13.

 1. 2016. március 13.

  Március 19 –én, szombaton nagyböjti lelkinapra hívunk mindenkit a templomba. 10 – 14 óráig lennék együtt. Ebéd saját batyuból történik. István atya előadása, Ferenc pápa: Az evangélium öröme c enciklikájáról szól majd. Az előadás után csoportbeszélgetés, ebéd és szentségimádás lesz a program.

  Március 14-én a rózsafüzér imádság után a Passió filmet vetítjük le a templomban. A filmnek az a története, hogy már II. világháborút megelőzően hagyomány, volt nálunk, hogy nagyhéten a település lakói vállalták a szerepeket és adták elő a Kálvária dombon évről-évre.

  Kérjük a testvérek imáját jegyeseinkért.

  Ma van a Szentatya megválasztásának évfordulója.

  Március 19-én, szombaton este 7-kor Szt. Márton életéről szóló színdarabot láthatunk a nagymarosi Művelődési Házban.

  A délelőtti misék előtt és után Szent Ferenc Kisnővérei közösségéből, az arlói házból érkeznek, ahol mély szegénységben élő családok megsegítésével foglalkoznak, teafüveket és csipkebogyólekvárt kínálnak, amit a helyi rászorulókkal együtt készítettek. Szabadon lehet vinni belőle és ki-ki belátása szerint adományával segítheti a szegényeket és a Nővérek köztük végzett szolgálatát.. Ezen kívül, ha valaki tud adományozni: hibátlan befőttesüvegeket, tisztán tetővel ellátva a lekvár főzéshez,- ugyanehhez kristálycukrot, – valamint gyermekruhát, cipőt, ezeket is örömmel fogadják.

  Jövő vasárnap, virágvasárnap lesz. A 8 órai szentmise csendes lesz, kérjük, hogy aki teheti a 9, 30 -as ünnepi barkaszentelési szentmisére jöjjön.

  A nagyheti miserend a hirdetőn és a honlapon is megtalálható

  Pénteken keresztút a szentmise után.

  A tartós élelmiszergyűjtést március 20. vasárnapig meghosszabbítottuk. Kérjük, hogy aki teheti, támogassa a rászorulókat.