Hirdetések – 2016. február 14.

Közösségünk hirdetései – Kismaros
2016. február 14 –én
Nagyböjt péntekjein 14 évtől nem eszünk húst, az év többi péntekjein ez a böjt átváltható más önmegtagadásra. minden pénteken a szentmise után keresztutat tartunk.
Egyházközségünk kenyéren és vízen való böjtöt hirdet a nagyböjt minden napjára egyházközségünk lelki megújulásáért. Minden nap este 8 órától másnap este 8-ig tart a szeretetből vállalt önmegtartóztatás, amiben egymást váltják a jelentkezők. (Amelyik napot választottam, annak előestéjén este 8 órakor kezdődik már a böjtöm és tart másnap este 8-ig. Feliratkozni a templom végében álló kis asztalra kitett listán lehet. Akkor is odaírhatjuk a nevet, ha már valaki bejelölte magát.
Február 21 –én, vasárnap 11 órakor jegyes kurzus kezdődik a nagymarosi közösségi házban. .
Nagyböjti program hátulról elvihető.
Márianosztrai engesztelő zarándoklat hétfőn, február 15-én lesz a szokott rend szerint.
Zoltán atya februári szállítására akad még néhány szabad időpont. Kérljük, hogy akinek van, akár egy fuvarra is, szabad kapacitása, jelezze Kázmérnál. Minél többen vagyunk, annál ritkábban kerülünk sorra újra. Jó lenne, ha nem csupán 5-8 embernek kellene egymás között elosztani állandóan ezt a feladatot.
Kedves testvérek! Talán hallottátok, hogy jó néhány napja, Börzsönyligeten, a Pipacs utcában leégett egy idősebb házaspár lakóháza. Nekik kezdtek gyűjtés, amelyet a Börzsönyligeti Érdekképviseleti Egyesület koordinál. Pár nappal ezelőttig 43 ezer gyűlt össze 4 embertől. Ha tudtok esetleg egy kevés pénzt erre a célra szánni, az biztosan sokat segítene. A befizetésekről pontos kimutatás készül, a felhasználása pedig majd számla ellenében történik meg, és építőanyagra lehet fordítani. Pontosabb információkat a Kismarosikikiáltó adománygyűjtés on-line cikkében találhatunk!
Szt Ignáci lelkigyakorlatra István atyánál lehet jelentkezni.
Örömmel hívunk mindenkit a következő Faluközi karizmatikus gitáros énekes ima összejövetelre, amely: február 17-én, szerdán este fél 9-kor kezdődik. A helyszín ezúttal a Verőcei templom lesz. Az autósok segítenek az oda- és visszajutásban, ezért a nagymarosi és kismarosi testvérek a helyi templomok előtt találkoznak este 8-kor, és együtt mennek az alkalomra.
A Megyéspüspök úr rendelkezése szerint, a mai naptól kezdve a Váci Egyházmegye területén, a szentmise kezdő könyörgéséig, /aminek Collecta a neve/ végéig állunk.