Az Egyháztanács ülésének jegyzőkönyve – 2015. április 10.

Jegyzőkönyv a kismarosi Egyháztanács 2015. április 10-i, plébánián megtartott üléséről.

Jelen vannak:

Gáspár István plébános
Emmer István egyháztanács tag
Pálmai László egyháztanács tag
Horváth István egyháztanács tag
Hantos Péter egyháztanács tag
Kiss Gusztáv egyháztanács tag

Megbeszélésünk során értékeltük az elmúlt 8 hónapot, István atya ismertette a közös munkánk jövőbeli programjait, és szellemi-lelki kereteit, valamint javaslatot tett 3 új egyháztanács tag felvételére!

Megállapodtunk abban, hogy a börzsönyligeti ingatlan eladásából származó pénzt a plébánia tetőszerkezetének javítására, illetve a tetőtér beépítésére fordítjuk. Szakmai segítségünk Lászlófi Károly.

Korábbi megbeszéléseink szerint a plébános lakrészét közösségi térré alakítjuk, ebben a tárgyban a benyújtott pályázatról még nem érkezett elbírálás, viszont 600 ezer forint egyházmegyei támogatásban részesültünk.

Helyszíni szemle alapján 2 feladat elvégzését határoztuk el. Korábbi elképzelésünkkel ellentétben nem bontjuk el a kerítést az utca felőli oldalon, hanem két ajtóval egészítjük ki, ennek mise utáni megnyitásával kényelmesen és zavartalanul lehet beszélgetni a kertben. A templom mindkét oldalán az utca felőli fronton kipucoljuk, megritkítjuk, esetleg átültetjük a bokrokat, örökzöldeket. Ezen munkák szervezését Horváth István, Emmer István és Pálmai László vállalták.

Soron következő gyűlésünket 2015. május 14-én tartjuk.

István atya