Hirdetések – 2015. február 13.

Elkészült a plébánia honlapja, mindenkinek örömmel ajánljuk figyelmébe: www.kismarosiplebania.hu

2015. február 11-e a Szűzanya lourdesi megjelenésének a napja, a Betegek Világnapja. Ennek alkalmából a helyi caritas szeretettel hívja és várja az érdeklődőket február 15-én és március 1-én vasárnap 16 órakor a templomban tartandó Bernadett élete című 2 részes film vetítésére. Azok számára, akik a filmet szeretnék megnézni, de gyalog nehezen közlekednek, a szállítást megszervezzük. Kérjük, hogy ez irányú igényeket a bejáratnál elhelyezett telefonszámon a név és cím pontos megjelölésével péntek estig jelezzétek.  Szeretettel várjuk a családosokat is. A gyermekek részére ebben az időpontban gyermekfelügyeletet biztosítunk! Egyik alkalommal a Szent Bernadett Lourdes hercegnője, második alkalommal a Nap tánca Fatima igaz története című rajzfilmet vetítjük a gyerekeknek,  illetve a maradék időben beszélgetünk, játszunk és az étkezésükről gondoskodunk. A gyermekfelügyeletben a helyi cserkészek segítenek. Szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket!

Női lelkigyakorlat lesz Nagymaroson a Regnum házban február 20-22-ig. Jelentkezés István atyánál.

A Katolikus Egyház számára az idén is van lehetőség az adóbevallásnál adónk 1%-ának felajánlására. Mint tudjuk, ez nem kerül külön összegbe. A befizetett adó 1%-áról rendelkezhetünk egyházunk javára. A 0 összegről szóló rendelkezés is fontos, mivel a kormányzat ennek függvényében ad kiegészítő támogatást.

A héten hamvazószerda. Szentmise 17:45-kor lesz, utána hamvazás. Szigorú böjti nap. 14 éves kortól nem eszünk húst, 18 és 60 év között háromszor eszünk és egyszer lakunk jól. Jövő vasárnap nagyböjt első vasárnapja.

Nagyböjt péntekjein 17:15 órától keresztutat végzünk.

Február 22-én, vasárnap 18 órától koncert lesz  a verőcei templomban. Pergolesi: Stabat Mater-ét Tóth Aladár stúdió-előadásában hallgathatjuk meg.

Jövő vasárnap, 2015. február 22-én országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.

Egyházközségünk kenyéren és vízen való böjtöt hirdet a nagyböjt minden napjára családjaink lelki megújulásáért. Minden nap este 8 órától másnap este 8-ig tart a szeretetből vállalt önmegtartóztatás, amiben egymást váltják a jelentkezők. Feliratkozni a templom végében álló kis asztalra kitett listán lehet.