Hirdetések – 2014. november 23.

Csütörtökönként 6–18 óráig egész napos szentségimádást tartunk a templomban. Kéthetente csütörtökön, 20:30-tól 21:30-ig szintén tartunk szentségimádást.

2014. november 23-án Erzsébet napi karitászgyűjtés lesz.

December 6-án 16:30-kor az óvodások, az iskola német nemzetiségi nyelvet tanuló gyermekei és a Nachtigall kórus énekel templomunkban.

Vargha Ágota dokumentumfilm rendező Tartótiszt, illetve Operatív érték című két filmje a Kádár-korszak állambiztonsági munkájának egyházi személyekre vonatkozó tevékenységét, megfigyelését mutatja be. Az első filmben az Állami Egyházügyi Hivatal magas rangú tisztje szólal meg. A második film főszereplője Balás Béla (Beton atya), aki felkeresi az egykori megfigyelteket, és Major Sándor atyát, aki Balás Bélát az üldöztetések alatt bujtatta. A két film DVD-n megvásárolható a sekrestyében, ára együtt 3000 forint.

November 29-én, szombaton 16:30-kor gyertyagyújtás lesz templomunkban.

Szeretettel hívunk mindenkit adventi koszorú készítésre jövő héten szombaton, 29-én, reggel 9 órától a cserkészotthonba illetve a parókiára, a cserkészek szervezésében. Mindenki hozzon magával gyertyát, és lehetőleg örökzöldet a díszítéshez. Koszorúalap készítésére is lesz lehetősége a vállalkozó kedvűeknek. A program várhatóan 13 óráig fog tartani.

2015. január 31-én egyházközségi disznóvágás lesz. Előzetesen kérjük a részvételi szándékot a héten jelezni Horváth Pistánál, vagy a sekrestyében, előleg befizetésével együtt. Felnőtteknek 2500 Ft/fő, gyerekeknek ingyenes a részvétel. Lehetőség van egész nap részt venni a munkálatokban, és lehetősség van csak az esti vacsorára bejelentkezni. Reggel 7-től várunk mindenkit, aki szeretne a munka részese lenni az első pillanatoktól kezdve. Közben közös reggeli és ebéd is lesz. Délután hazamehetünk, este ünnepi vacsora.